divendres, 19 de febrer del 2016

Autoestima

Els dijous a la tarda, al Centre de Dia treballem l'Autoestima. És un taller que ens agrada molt i el qual volem compartir amb tots els nostres lectors, amb la finalitat de donar a conèixer la importància que té per a nosaltres i els beneficis que ens aporta.
Com a persones humanes, sovint necessitem analitzar-nos amb una mica més de profunditat, i què millor que fer-ho en grup, en un espai on podem complementar la nostra imatge personal amb l'opinió dels altres companys i companyes. Així doncs, ens ajudem mútuament a conèixer-nos a nosaltres mateixos, a estimar-nos i a superar moltes de les dificultats que están presents en les vides de cadascú. En definitiva, els tallers grupals d'autoestima ens serveixen per aixecar-nos la moral i per fer companyerisme, cosa que ens ajuda a sentir-nos millor i veure les coses des d'una altra perspectiva. Tanmateix, també és una oportunitat per sentir-nos esperançats i animats al veure que tothom supera les dificultats i que se'n surt d'una manera molt positiva. 
Tot això ens permet arribar a la conclusió que per afrontar qualsevol dificultat que sorgeix en el procés de la vida, hem de ser positius i sobretot aprendre a demanar ajuda a les persones que ens envolten i rebre-la d'una forma positiva, no com una crítica sinó com una oportunitat de millora. De la mateixa manera, sabem que és important no obsessionar-se i veure les qualitats que tenim cadascú, plantejant objectius petits i assolibles per aconseguir-los més aviat.
I recordeu, com diu Mae West, "Mai vaig estimar a una altra persona com m'estimo a mi mateix".