dilluns, 3 de juliol del 2017

ESMORZAR POPULAR


L'esmorzar (també dit berenar a Mallorca i Menorca) és el primer àpat del dia, quan es trenca el dejuni, i es pren tradicionalment poc després de llevar-se, entre les 6 i les 9 del matí, abans d'anar a la feina. Malgrat la recomanació de fer-ne una menjada contundent, la majoria de catalans fa un esmorzar molt lleuger, consistent en torrades amb embotit, un croissant o pasta o cereals amb llet, acompanyat d'un cafè o un suc de fruita.

També anomenem esmorzar o deu hores a l'àpat que es fa a mig matí, aproximadament entre les 10 i les 11. Antigament, a Catalunya se solia beure una beguda coneguda com a "barreja" abans d'esmorzar per a fer passar el fred de l'hivern.

Nosaltres, cada dijous fem un esmorzar popular. Un dels usuaris, és l'encarregat de comprar el pa, i un cop al centre, entre tots decidim quin és l'embotit que preferim i ho anem a comprar. Quan tenim tots els aliments, ho preparem i... ja està LLEST PER A MENJAR-HO TOTS JUNTS!!