dimarts, 7 d’agost del 2018

UNA BONA ALIMENTACIÓ PER A UNA VIDA SALUDABLE




Avui la infermera Miriam Diarte ens ha parlat de la base d’una vida saludable que se sustenta en una dieta rica i equilibrada.


Respecte a aquesta última, hem parlat dels diversos tipus d’aliments i els seus corresponents nutrients i de la seva ingesta que ha de ser, com hem dit, equilibrada.

Un dels temes abordats és que la base per a no augmentar de pes, és aconseguir que la ingesta no superi el desgast.


A més, hem parlat de la “dieta del plat”, que consisteix, en base a un plat de diàmetre de 23 cm., dividir-lo en quarts. En la meitat i posarem les verdures. En un dels quarts hi posarem els farinacis o hidrats de carboni. Finalment en l’altre quart les proteïnes (peix, carn, ous, etc). Si seguim aquesta dieta, podrem perdre pes paulatinament, sempre que ho acompanyem d’exercici regular.




Ena hem compromès durant una setmana a anotar les cinc menjades que és recomanable fer al llarg del dia –cada 3 hores-, en un full que conté un horari setmanal.

Aviat n’hi tornarem a parlar per conèixer i analitzar quina és la nostra dieta i com podem millorar-la.